8 Mayıs 2011 Pazar

Oyun Terapisi Eğitimi

OYUN TERAPİSİ EĞİTİMİ-İZMİR 7-8 mayıs 2011



ÇOCUK OYUN TERAPİSİ EĞİTİMİ


Eğitimci: Psk. Dr. Selen Ayas


Dr. SELEN AYAS (Uzman Psikolog)

1999 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümü lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Klinik Psikoloji Master programını, 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde de Doktora programını tamamlamıştır. Master programı sürecinde “Suç işlemiş ve Şizofreni Tanısı Almış Kişilerin Suç Tipleri, Suç İşleyiş Biçimleri, Kişiklik Özellikleri” konulu, doktora programı sürecinde ise “Boşanma Sürecindeki Çiftlerin Evlilik İçi Çatışma Nedenleri ve Bu Çatışmaların Bireyler Üzerindeki Ruhsal Etkileri” üzerine tez çalışmalarını yapmıştır. Bakırköy Ruh Sinir Hastalıkları Klinik ve Poliklinik tecrübesi bulunmaktadır. ‘Çocuk Ruh Sağlığı Eğitimi, Çocuk Testleri Eğitimi, Yetişkinlere Uygulanan Objektif Testler’ eğitimlerini almıştır. 2001 yılında rehabilitasyon merkezinde uzman eğitimci psikolog olarak görev almıştır. TAT – Rorschach Eğitim ve Uygulaması – Yorumlaması, CAT ve Louissa Düss Testleri ve Klinik Yorumlaması, Çocuklar Uygulanan Objektif Testler(Bender Gestalt, Benton, Frostig, Goodenough,TKT ,Metropolitan, Pebody,AGTE,Denver,Gessell, Porteus, Cattel 2A-3A) ve KBT Eğitimi almıştır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adroloji ABD Cinsel Fonksiyon Bozukluğu Polikliniğinde Psikoterapist olarak çalışmış daha sonra Psikolojik Danışmanlık merkezinde görev almıştır. 2005 yılından itibaren Bakırköy Adliyesinde Bilirkişi olarak görev yapmakta, kendine ait danışmanlık merkezinde ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışmalarına devam etmektedir. 2010 yılı itiberiyle Arel Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak psikoloji bölümünde psikolojik testler dersi vermektedir. Çalışma alanları; Cinsel Fonksiyon Bozuklukları, Bilişsel Davranışçı Terapi Teknikleri, Gelişim Psikolojisi, Aile Terapisi, Sosyal Psikolojive Adli Psikiyatri, Oyun Terapisidir.



Program :
1.Gün : 7 Mayıs 2011 Cumartesi Saat 10:30-18:00
2. Gün : 8 Mayıs 2011 Pazar Saat 10:30-18:00
Program ;Teorik içeriğin verilmesi,vaka sunumları,uygulamaya yönelik çalışmalar ve örnek oyun terapisi odasının düzenlenmesi şeklinde yapılacak olup katılımcılardan da bir çocuk ile öğrenilen teknikleri uygulayıp rapor sunmaları beklenecektir.
Katılımcılara Empatizmir Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ile Psk. DR. Selen Ayas imzalı katılım belgesi verilecektir.
Programın İçeriği:
Oyun Nedir?
Çocuk için oyunun önemi ve yeri
Çocukta oyunun Gelişim Aşamaları
Oyun Terapisi Nedir?
Oyun Odası Nasıl Hazırlanmalıdır? Oyuncak Seçimi Nasıl Yapılır?
Farklı Oyun Terapisi Yaklaşımları

OYUN TERAPİSİ TEKNİKLERİ
Non Direktif Oyun Terapisi
Child Centered ( Çocuk Merkezli Oyun Terapisi )
Filial Therapy
Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi

Kimler Katılabilir: Üniversitelerin Psikoloji,Psikolojik Danışmanlık, Okul Öncesi Eğitimi bölümlerinden mezun olanlar ve ilgili bölümlerde okuyan 4.sınıf öğrencileri
Ücret: Eğitim ücreti 475 TL( KDV hariç) dir. Materyaller(CD ler) ve kitaplar 50 TL dir

Katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır. Katılmak isteyenlerin 29 Nisan Cuma gününe kadar merkezimize telefonla ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Katılımcılara Psikoloji Eğitimleri ve Terapiler Derneği tarafından sertifika verilmektedir.
Adres: EMPATİZMİR PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ve ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ
6345 sok. ( Bostanlı Akbank Sokağı) No:22 Palmiye Apt.K:2 D:2 K.yaka Bostanlı İZMİR
Tel: (232) 336 36 84 (pbx) Cep Tel: 0533 362 38 92
www.empatizmir.com - info@empatizmir.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder